7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi, kent merkezinde simitçi tezgahları sayısının çok arttığını, haksız rekabeti önlemek için öncelikle fırınlardan ve birbirlerinden yeterince uzakta tezgah kurulmasına izin verilmesi gerektiğini belirterek büyükşehir belediyesine bu konuda hatırlatma yazısı yazılmasını istedi.
Komite üyeleri, özellikle son dönemde şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden olan Ekdağ Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından izinleri verilen simit tezgahlarının sayısının çok arttığını, neredeyse her 50 metrede bir simitçi tezgahının bulunduğunu, mevcut simit tezgahlarının veya yeni açılacak olanların o bölgede hizmet veren her türlü vergisini ödeyen ve istihdam sağlayan üyelerimize zarar verdiklerini ve haksız rekabete yol açtıklarını ifade ettiler.
Söz konusu simitçi tezgahlarının öncelikle fırınlardan ve birbirlerinden yeterince uzakta olması gerektiğini dile getiren komite üyeleri, bunların verilme ve konumlandırma aşamasında Odamıza da bilgi verilmesi ve görüş alınması gerektiğini dile getirdiler.
Komite, konunun aktarılması ve gerekli önlemlerin alınması için Büyükşehir Belediyesine bir yazı yazılmasını istedi.
AÇIKTA SATIŞ
Komite üyeleri, son dönemlerde özellikle halk pazarlarında açıkta ve sağlıksız ortamlarda baklava, ekmek ve unlu mamullerin (bazlama, yufka, vb.) satışlarının yapıldığını, bu olumsuz durumun hem insanlarımızın sağlığı açısından tehdit yarattığı, hem de gruba kayıtlı üyelerimize karşı haksız rekabet ortamı yarattığını ifade ettiler.
Komite, söz konusu olumsuz durumun ortadan kaldırılması maksadıyla gerekli girişimlerde bulunması için Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerine yazı yazılmasını önerdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu komitenin istem ve önerilerini yerinde bularak gerekli yazışmaları başlattı.