37.Grup (Restaurant, yiyecek, içecek ve eğlence hizmetleri) Meslek Komitesi, sektör üyelerinden gelen, kentimizin mahalle aralarında merdiven altı olarak tabir edilen, kötü koşullarda gıda üretimi (özellikle yemek) yapan kayıt dışı işyerlerinin olduğu yönündeki şikayetleri değerlendirdi.
Hijyen kurallarına uymadan gıda üretimi yapan bu yerlerin sağlığımız açısından tehlike yarattığı gibi haksız rekabete de sebebiyet verdiklerini belirten komite, vergi dairesine ve odalara kayıtlı esnafların vergisini, SGK/Bağ-kur primini, oda aidatlarını düzenli öderlerken, kayıt dışı çalışanların devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmediklerini ifade etti.
Hijyen kurallarından uzak, insan sağlığını hiçe sayan söz konusu yerlerde üretim yapılmasının önüne geçilebilmesi için gerekli denetimlerin yapılması isteyen komite, bu çerçevede Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yazı yazılmasını istedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, komitenin isteğini yerinde
buldu ve gerekli girişimlere başladı.