Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı “Cumhuriyetimizin 100. yılında da turizmde beklentimiz Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmak olacaktır” dedi.
ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, ANFAŞ’ta düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
Fuarlar için Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Antalya’ya gelen katılımcılara “hoş geldiniz” dileklerini ileten Başkan Yardımcısı Kabadayı, “Bu yıl güçlü bir enerjiyle bizleri bir araya getiren Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları Fuarı ve eşzamanlı olarak düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu büyüklükte etkinliklerin geleneksel hale gelmesi, her yıl üstüne koyarak gelişmesi büyük özveri ve güçlü bir bilgi birikimi ile sağlanabilir. Öncelikle bu önemli başarıyı ortaya koyan ekibe, böylesine hacimli bir organizasyonu Antalya’ya kazandıran tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
PANDEMİNİN ETKİSİ GERİDE KALDI
2022 yılının Antalya’nın turizmde pandemi etkilerini geride bıraktığı, hava yoluyla gelen turist sayısında 13 milyonu aştığı, gözünü tekrar yeni hedeflere diktiği bir yıl olduğunu vurgulayan Fatih Kabadayı konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Otellerimizin ve sunulan hizmetin kalitesi bu yıl da bizleri gururlandırdı, ülke ekonomisi için katma değer yarattı. Cumhuriyetimizin 100. yılında da turizmde beklentimiz Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmak olacaktır. Turizm Bakanımız Sayın Ersoy önümüzdeki yıl için 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar turizm geliri hedefini dile getirdi. İnanıyorum ki gelecek sene yine bu fuarda kırdığımız rekorları ve kaydedilen başarıyı konuşacağız.
Başarıya ulaşmak zordur, emek gerektirir. Ancak çok daha kıymetli olan; o başarıyı korumak, sürdürülebilir hale getirmektir. Özellikle dev birer sektör haline dönüşmüş olan turizm ve gıda sektörlerinde sürdürülebilirliği sağlamak için çağın ötesinde bir bakışa sahip olmak gerekiyor. Bugün, her iki sektör de teknoloji kullanımının ve dijitalleşmenin artması ile çok farklı bir dinamizme sahipler. Bu dinamizme ayak uyduranın yol alabildiği, geride kalanın ise yok olduğu bir çağda yaşıyoruz.
Endüstri 4.0 teknolojilerinin otel ekipmanlarına hızla entegre olduğu bir süreçteyiz. Mobilyadan mutfak aksesuarına kadar her alanda yeni tasarım ve teknolojiler gelişmektedir. Bu değişim giderek hızlanmaktadır ve kendini sürekli yenilemeyen bir tesis hızla demode olmakta, verimliliğini kaybetmektedir. Dolayısıyla turizmde başarının devamı, turizme girdi temin eden tüm sektörlerimizin de yeniliklere önem vermesinden geçmektedir.
Gıda ve turizm sektörlerinin her yıl eşgüdüm içerisinde aynı çatı altında bir araya gelmesi ortaya müthiş bir sinerji çıkarmaktadır. Bu yıl da yaşanacak karşılıklı etkileşimin her iki sektör paydaşları için yeni ufuklar açacağına inanıyorum.”
FUARLARIMIZ FARK YARATIYOR
Antalya fuarlarının uluslararası kimliğiyle de büyük fark yarattığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, “Yabancı katılımcı sayısının her sene artması bizleri de mutlu etmektedir. Antalya global ölçekte bir turizm merkezidir. Bu özelliğini fuar ve kongre turizmi ile güçlendirmesi son derece kıymetlidir. Bu duygu ve düşüncelerle fuarlarımızın gerçekleşmesinde emeği bulunanlara ve fuara katılım gösteren firmalarımıza bir kez daha teşekkürlerimi iletiyor, fuarın önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılarla gerçekleştirilmesini en samimi duygularımla temenni ediyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
Fatih Kabadayı, açılışın ardından ATSO Meclis Üyesi ve Anfaş Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Özden Tezgel’le beraber stantları dolaşarak katılımcılara başarılı bir fuar diledi.
50 ülkeden 300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı her iki fuar 20 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.