31.Grup (İnşaat malzemeleri) Meslek Komitesi, yeni inşaat projelerinde Isı Yalıtım Sistemi’nin zorunlu hale getirilmesini önerdi.
Günümüzde enerji kaynaklarının hızlı tüketimi, küresel ısınma ve artan çevre kirliliği gibi sorunların geleceğimizi önemli ölçüde tehdit ettiğini belirten komite üyeleri, yaşadığımız çevreyi koruyabilmek ve bu hızlı tüketimi en azından kendi evlerimizden başlayarak daha aza indirebilmek için ısı yalıtımı yapılması gerektiğini vurguladılar.
Binalara uygulanacak ısı yalıtımı (mantolama) işlemi sayesinde özellikle soğuk bölgelerde kış aylarında, ılıman ve sıcak iklimli bölgelerinde ise yaz aylarında enerji tüketiminin minimum düzeye indirebileceği ifade eden komite üyeleri, enerji kaynaklarından tasarruf ederken bütçemizin de korunacağını hatırlattılar.
Çocuklarımıza daha iyi bir dünya emanet edebilmek için daha az yakıt kullanacağımız yalıtım sistemleriyle hem karbon salınımını hem de küresel ısınmayı önlemeye kişisel olarak da katkıda bulunulacağını belirten komite üyeleri, bu sistemin %50’lere varan bir tasarruf ile bütçemize katkı sağlayacağını, ısı yalıtım sistemi uygulanmış konutlarda ısının dengeli bir şekilde dağılacağından ev içerisinde küf ve mantar oluşumunun da önüne geçileceğine de değindiler.
Ayrıca, yeni projelere yapılan ısı yalıtım sistemi uygulamasına enerji kimlik belgesinin de verildiği ifade eden komite üyeleri, enerji kimlik belgesinin binanın değerini artırmakla beraber, binanın bir kimliğinin de olmasını sağlandığını belirttiler.
Burdur ve Isparta gibi çevre illerimizin yeni projelerinde yasal zorunluluk olan Isı Yalıtım Sisteminin Antalya’da da uygulamaya alınması öneren komite, bu çerçevede, bu maksatla Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerine yazı yazılmasını istedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, komitenin kararını olumlu bularak gerekli girişimlere başladı.