Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ATSO Akademi, 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında ATSO’nun temsilciliklerinin bulunduğu ilçeler başta olmak üzere yoğun bir etkinlik programı gerçekleştirdi.
İLÇELERDE MÜZAKERE TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
ATSO Akademi tarafından 25 Kasım’da Elmalı, 26 Kasım’da Serik’te, 27 Kasım’da Gazipaşa’da, 28 Kasım’da da Korkuteli ilçelerinde “Müzakere Teknikleri Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitmen Fatoş Kocabörek Açıl tarafından verilen eğitimlere; toplam 402 ATSO üyesi ve çalışanı katıldı.
Eğitimde kursiyerlere; “Müzakere türleri, Kazan-kazan felsefesi: müzakere sırasında etkileşimin önemi, Müzakerede açılış hamleleri, Müzakere sürecinin kontrolü, Müzakere sürecinde sözlü-sözsüz ve ikna edici iletişim tekniklerinden yararlanma, Karşı tarafın gerçekten ne istediğini anlamaya yönelik soru sorma teknikleri, Çeşitli müzakere tarz ve taktikleriyle başa çıkma, Alternatif sunma ve alternatifleri çoğaltma, Çatışma durumlarını önleme ve çıkmazları aşma, Müzakereyi sonuçlandırma” konularında bilgiler verildi. Eğitimler sonunda katılımcılar katılım sertifikası almaya hak kazandı.
STRES YÖNETİMİ EĞİTİMİ
ATSO Akademi tarafından 27 Kasım Çarşamba günü “Stres Yönetimi Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitmen Asena Taniş Ulugergerli tarafından verilen eğitime 33 kişi katıldı. Eğitimde; Stres, Stresin aşamaları, Alarm, Direnme, Tükenme, Belirtiler, Fiziksel, Duygusal, Zihinsel, Stres kaynaklarını anlamak, Kişisel stres kaynakları, Örgütsel yapıya bağlı stres kaynakları, Politika ile ilgili, Yapı ile ilgili, Süreçlerle ilgili, Örgüt dışı stres kaynakları, Stresin yönetimi, Kişisel stratejiler, Örgütsel stratejiler, Stres yönetiminde DKBY yöntemi” konularında bilgiler verildi. Katılımcılar eğitim sonunda sertifika aldı.
İNSAN KAYNAKLARI PROFESYONELLERİ İÇİN PAZARLAMA BECERİLERİ SEMİNERİ
ATSO Akademi, 27 Kasım Çarşamba günü “İnsan Kaynakları Profesyonelleri için Pazarlama Becerileri Semineri” düzenledi. Eğitmen Bilge Çiğdem Ünlüer’in konuşmacı olduğu etkinlikte; katılımcılara; “İK pazarlaması, Pazarlama ve insan kaynakları fonksiyonları, Pazarlama karmasının 7p’si, İnsan kaynaklarının 7p’si, İK uzmanlarının dikkate alması gereken pazarlama prensipleri, İnsan kaynakları pazarlaması uygulamaları, Sosyal medya, Eğitim uygulamaları, Kurumsal yayınlar, Promosyon ve hediyeler, Kurumsal filmler, Çalışan filmleri, Teşvik sistemleri, Katılım sistemleri” konularında bilgiler verildi.