Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi Meslek Komitesi Temmuz ayı olağan toplantısında, komite üyelerine tatlı ve pasta üretimi yapan grup üyelerinden gelen şikayetler ele alındı.
Üyeler özellikle son günlerde sektörde faaliyet gösteren bazı işletmelerin üretmiş oldukları ürünlerin içeriği hakkında tüketiciyi yanıltan ve aldatan ilanlarla ürün satışı yaptıklarını kaydetti. Konuyla ilgili olarak, 1 kg cevizli ve tereyağlı veya Antep fıstıklı ve tereyağlı baklavayı gerçek maliyetinin altında çok ucuz muhtelif fiyatlara sattıkları örneğini veren üyeler, bu ürünleri imal ederken ceviz yerine ay çekirdeği veya yer fıstığı, Antep fıstığı yerine de gıda boyasıyla boyanmış yer fıstığı kullanıldığını belirttiler. Üyeler bu işletmelerin şeker pancarı şekeri kullandıklarını ilan ettikleri baklavalarda ve diğer ürünlerde glikoz şurubu kullandıklarını, ayrıca 8 kişilik yaş pastayı da 16 kişilik olarak sattıklarını ifade etti.
Komite üyeleri bu tür işletmelerin, hem tüketiciyi yanılttıklarını, hem halk sağlığını tehlikeye attıkları, hem de her türlü yasal sorumluluğunu (Her türlü vergisini ödeyen, bünyesinde gıda mühendisleri ve resmi kayıtlı birçok işçi istihdam eden, iş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet satım alan vb.) yerine getiren üyelere karşı haksız rekabet ortamı yarattıklarını ifade etti.
Üyeler, söz konusu olumsuz durumun engellenmesi için gerekli denetimlerin yapılması amacıyla, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması hususunun Yönetim Kurulu’na sunulmasına karar verdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, komitenin önerisiyle ilgili gerekli girişimi başlattı.