Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından kente kazandırılan ve Eylül 2015’te faaliyetlerine başlayan “Antalya Kültür Sanat” 2. yaşını doldurdu.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın turizm rakamları ve dünya çapında tesisleri ile tek başına ülkelerle yarışan bir destinasyon olduğunu, bu başarının devamı için turizmde çeşitlendirmenin ve kültür-sanat odaklı yatırımlara önem vermek gerektiğini kaydetti.
135 yıla uzanan köklü geçmişin ATSO’ya önemli sorumluluklar yüklediğini kaydeden Başkan Çetin, “Odamız da kendisine yakışan şekilde ortaya büyük bir vizyon koymuştur ve Antalya’nın sosyokültürel gelişimine değer katacak bir vakıf kurmuştur. Bu kapsamda da eski hizmet binamızın yerine bir kültür-sanat-eğitim merkezi inşa ederek Antalya’ya armağan ettik. Bugün, mimarisiyle, sunduğu hizmetlerle fark yaratan ve “Türkiye’nin en İyi Sosyo-Kültürel Projesi” unvanına sahip Antalya Kültür Sanat, dünya çapında sergilere ev sahipliği yapabilecek teknik özelliklere sahip ülkemizdeki birkaç merkezden birisidir” dedi.
Antalya Kültür Sanat’ın açıldığı günden itibaren kentin çekim noktası olduğunu vurgulayan Davut Çetin, merkezin iki yıl boyunca 9 nitelikli sergi ve 60’ı aşkın kültür sanat etkinliğinin yanı sıra, birçok organizasyon ve eğitim faaliyeti ile 50 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.
Picasso ve Andy Warhol
Picasso ve Andy Warhol gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin Antalya’da ilk kez sergilendiğini ifade eden Davut Çetin şunları kaydetti;
“Suna-İnan Kıraç Vakfı ve Pera Müzesi’nin de katkılarıyla kentimizin marka değerine katkı sağlamak vizyonu ile Picasso ve Andy Warhol gibi dünya çapında sanatçılar Antalya ile buluşturulmuştur. Yine 2 yıllık süre zarfında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yetişen sanatçıların eserlerinden oluşan Karşılaşmalar sergisiyle kentimizin değerleri ön plana çıkarılmış, İmparatorluktan Portreler’le dünyadaki sanat ve düşünce akımlarının ayrılmazlığına dikkat çekilmiş ve halihazırdaki Türk Resminin Paris Macerası sergisi ile Türk sanat tarihinin kırılma noktalarından birisi mercek altına alınmıştır.
Antalya Kültür Sanat, farklı temalar altında düzenlediği kültür-sanat etkinlikleriyle de kendi takipçisini oluşturmayı başarmıştır.
Merkezimiz, müzik, belgesel ve sinema kuşakları, felsefe buluşmaları gibi etkinliklerle 2017 yılı içinde binlerce izleyiciyi ülkemizin önde gelen bilim ve sanat insanlarıyla buluşturmuştur, buluşturmaya da devam etmektedir.
Çocuklar Sanatla Tanışıyor
Çocuklar için sanat atölyelerinde yüzlerce çocuğu “sanat eseri”yle tanıştırdık. Tanışmaya da devam ediyoruz. Sanat tarihi, fotoğraf gibi seminerlerle yetişkin eğitimini de programına alan Antalya Kültür Sanat, kısa zamanda kat ettiği mesafe, gerçekleştirdiği nitelikli etkinlikler ve yapısal özellikleriyle 2017 Ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Girişimi belgesi almaya hak kazanmıştır.
Kuşkusuz Antalya dünyanın en harika kumsallarına, güneşine ve doğal güzelliklerine sahiptir. Ancak Antalya aynı zamanda binlerce yıla uzanan tarihi birikimi ile bir kültür ve sanat kentidir. Kentimizin zengin kültür ve sanat havasını solumak isteyen herkesi Antalya’ya ve Antalya Kültür Sanat’a davet ediyorum.”