Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 37.Grup (Restaurant, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri) Meslek Komitesi’nin Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleşti.
Komite üyeleri tarafından toplantıda, ”Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi (KDV) Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın Şubat ayında yürürlüğe girmesiyle, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 28. maddesi gereği temel gıda ürünlerinde %8 olarak uygulanan KDV’nin %1’e düşürüldüğü belirtilerek, bu iyileştirmeden ÖTV’ye tabi olmadığı halde yiyecek ve içeceklerin otel, lokanta, kafe, pastane gibi yerlerde servis edilmesi ile mal satışı değil, hizmet ifa edildiği gerekçesiyle, sektör mensuplarına yansıtılamadığı ifade edildi.
Üyeler toplantıda konuyla ilgili şunları dile getirdi: ”Oysa ki; 14 Şubat 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, 13.2.2022 tarihli Resmi Gazete’de “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 5189 Sayılı Karar”a ekli II sayılı listenin “A) GIDA MADDELERİ” bölümünde yer alan tüm mallar için (ÖTV’ye de tabi olan havyar ve havyar yerine kullanılan ürünler, kolalı içecekler, meyveli soda ve benzerleri hariç) KDV oranının %1 olarak belirlendiğinden bahisle uygulamada birliğin sağlanması amacıyla sektördeki KDV oranının %1’e düşürülmesinin sektör mensupları içinde talep edilmesi önerilmiştir.”
Komite tarafından bu önerinin ivedilikle hayata geçirilmesi için, TOBB aracılığıyla T.C.Hazine ve Maliye Bakanlığına iletilmesi hususunun Yönetim Kuruluna sunulmasına karar verildi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, komitenin önerisiyle ilgili gerekli girişimleri başlattı.